onsdag 22. april 2009

Musikkvideo



Jeg har valgt musikkvideoen til ”down under” av gruppa ”men at work”. Sangen kommer fra albumet ”business as usual”, dette var deres første album og ble utgitt i 1981. Målgruppen for sangen er folk som liker rock, eller ”new wave” sjangeren som denne sangen tilhører. Sangen handler om Australia og ble regnet som nasjonalsangen for de unge. Teksten handler om en man som først treffer en fremmed dame i ørkenen som gir han frokost, Så kjøper han et brød fra en stor mann med mye muskler i Brussel som ikke skjønner hva han sier. Den store mannen sier han kommer fra landet ”down under” der ølet flyter og menn kaster opp. De bruker utrykket ”land down under” i sangen som skal være Australia. Det er fordi de ikke har lov til å bruke Australia i sangene sine. Sangen handler om en man som treffer forskjellige folk, men den har ingen sammenheng. Det blir sagt mye positivt om ”land down under” i sangen. Det er en fortellende musikk video.
Det er veldig mye sammenheng mellom sangteksten og musikkvideoen. Det de synger i teksten, gjør de som er med i filmen. Vi møter en fremmed dame, forskjellige men som er hovedpersonene og spilles av alle de forskjellige band medlemmene, de er turister, og en stor man som selger bake varer og øl. Bandmedlemmene synger ikke i musikkvideoen, men de spiller noen instrumentale deler. Det de sier med munnene til personene de møter er det som spilles i sangen. Teksten handler om noen turister som er som er i Australia. ( land down under). Det som fanger oppmerksomheten min i teksten er alle de tingene de gjør. De gjør mye rart og bare tuller rund, skuespillerne er også dårlige som gjør den litt komisk. Det gjør at jeg blir i godt humør av å høre sangen. Musikkvideoen er delt opp i flere klipp og de har forskjellige kameravinkel. Noen har froskeperspektiv, noen fugleperspektiv og de fleste har normalperspektiv. Jeg synes videoen understreker sangen og det gir en mer helhet i sangen, man forstår bedre hva teksten handler om. Musikkvideoen sier ikke så mye om artistene, da hadde de i så fall hvert en useriøs gruppe som bare går rundt og tuller.
Jeg valgte denne musikkvideoen fordi sangen er veldig bra og musikkvideoen var morsom, den gjør at jeg kommer i godt humør.

Ingen kommentarer: